CloudDokter is de Online Zorg van Medi-Mere

De druk in de zorg stijgt. Door de vergrijzing neemt het aantal zorgvragen toe, maar het aantal zorgverleners neemt juist af. Dit probleem vraagt om digitale oplossingen. Daarom werd het concept CloudDokter, de OnlineZorg van Medi-Mere in het leven geroepen.

 

CloudDokter maakt gebruik van een digitale doktersassistent(e) (Spreekuur.nl) die ervoor gaat zorgen dat jij altijd en overal een zorgvraag kunt stellen. Door je aan te melden bij Spreekuur.nl van CloudDokter Medi-Mere kun je via je telefoon, tablet of computer heel gemakkelijk een zorgvraag stellen. Met behulp van onze digitale doktersassistent(e) wordt bepaald of het noodzakelijk is om naar de praktijk te komen of dat het ook mogelijk is om de zorgvraag online af te handelen. Zo kunnen patiënten sneller behandeld worden en wordt de druk op de zorg verlaagd.

 

Met behulp van de digitale doktersassistent(e) van CloudDokter kunnen symptomen vroegtijdig worden opgemerkt. Aan de hand van een vragenlijst wordt een voorlopige diagnose gesteld. Op basis daarvan wordt geïdentificeerd wat jij nodig hebt om passende zorg te ontvangen. Onze huisarts bekijkt wie zichzelf kan behandelen, wie digitale hulp nodig heeft, wie een fysieke afspraak nodig heeft en wie er met spoed geholpen moet worden. Hierdoor kan er snel, gericht en specifiek zorg verleend worden.

 

Hoe werkt CloudDokter?

CloudDokter is de OnlineZorg van Medi-Mere. Wij gebruiken diverse digitale oplossingen. Bekend is Mijngezondheid.net en de MedGemak App. Sinds kort gebruiken we binnen de OnlineZorg ook Spreekuur.nl, onze digitale doktersassistente. Op Spreekuur.nl voer je een chatgesprek via jouw mobiel, tablet of computer. Dit werkt als volgt. Allereerst maak je een account op Spreekuur.nl aan en selecteer je waar je advies over wilt hebben. Vervolgens beantwoord je een aantal vragen en kun je eventueel een foto van de klacht delen. Daarna bekijkt de huisarts deze informatie om jou goed te kunnen helpen. Je ontvangt zo snel mogelijk persoonlijk bericht. Als de huisarts je toch even wilt zien, kunnen jullie beeldbellen. Alleen de betrokken zorgverlener heeft toegang tot jouw medische gegevens. Als de huisarts een recept voorschrijft, kun je de medicijnen ophalen bij jouw apotheek. Ook kun je een advies op een later moment altijd teruglezen.

Stuur deze pagina door

"*" geeft vereiste velden aan

Deel deze pagina:

Ga naar de inhoud