De systemen van CloudDokter

CloudDokter maakt gebruikt van de systemen Spreekuur.nl, MijnGezondheid.net en MedGemak. Op deze pagina wordt toegelicht wat dit voor systemen zijn en hoe wij deze gebruiken.

Spreekuur.nl

Met Spreekuur.nl kun je op elk moment van de dag advies vragen over je gezondheid. Spreekuur.nl is een platform voor online huisartsenzorg. Het is een veilige en makkelijke manier om erachter te komen wat jij met jouw klacht moet doen. Je kunt Spreekuur.nl gebruiken via je mobiel, tablet of computer.

 

Spreekuur.nl zorgt ervoor dat jij op elk moment van de dag een zorgvraag kunt stellen, en dat dat makkelijk en veilig gebeurt. Het advies via Spreekuur.nl is persoonlijk en digitaal. Je kunt Spreekuur.nl gebruiken vanaf iedere plek, waardoor je dus niet naar de huisarts toe hoeft te gaan. Dit maakt het makkelijk om tussendoor een zorgvraag te stellen.

 

Privacy
Het systeem van Spreekuur.nl is volledig ingericht volgens de regels van de AVG-wetgeving. Daarnaast is de eigenaar van het systeem, Topicus, NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd. Het systeem voldoet ook aan de WCAG 2.1 eisen. Het UMCU heeft de vragenlijsten in Spreekuur.nl gevalideerd en ze voldoen aan de Europese (CE) veiligheidseisen.

logo

MijnGezondheid.net

Met MijnGezondheid.net kun je online jouw gezondheidszaken regelen bij jouw huisarts of apotheek. Via MijnGezondheid.net kun je:

  • Afspraken maken met jouw huisarts;
  • Medicijnen bestellen;
  • Online vragen stellen;
  • Jouw medisch dossier inzien;

MedGemak

Met de app MedGemak kun je laagdrempelig en eenvoudig online een aantal gezondheidszaken regelen bij jouw huisarts of apotheek. Dit kan via jouw telefoon, waar en wanneer je dit wilt.

 

MedGemak is ontwikkeld om een betere communicatie tussen apotheken en patiënten te stimuleren. Patiënten die gebruikmaken van MijnGezondheid.net krijgen via MedGemak:

  • Inzage in hun actuele medicatieoverzicht;
  • De mogelijkheid om voor hun medicatie relevante Geneesmiddel Informatie voor de Patiënt (GIP) te raadplegen;
  • Een bestelfunctie voor een herhaalmedicatie op basis van het medicatieoverzicht;
  • De mogelijkheid om de bestelstatus van openstaande medicatiebestellingen in te zien;
  • De mogelijkheid om een inneemwekker in te stellen.

 

MedGemak is een aanvulling op MijnGezondheid.net. Met de App MedGemak krijgen gebruikers van MijnGezondheid.net de mogelijkheid om hun zorgzaken bij hun huisartsenpraktijk of apotheek te regelen. Door eenmalig de app te koppelen aan MijnGezondheid.net met jouw DigiD kun je in MedGemak heel eenvoudig inloggen met een vijfcijferige code.

Ga naar de inhoud